Nye detaljer om Apple Watch

Apple Watch skal indstilles ved hjælp af “Companion” app

apple-watch-iphone-indstilling

I den seneste beta af iOS 8.2 som kun er frigivet til udviklere er der fundet en ny officel app fra Apple der internt bliver kaldt “Companion”. Appen er beregnet til iPhone og giver mulighed for at indstille og opsætte Apple Watch.

Vi har længe vidst at installation af apps på Apple Watch skal forgå via en iPhone, men det har endnu været uvist om avanceret indstilling af uret også kan fortages fra iPhone. Dette er nu klarlagt. Størstedelen af indstillingerne på Apple Watch skal forgå fra en iPhone ved hjælp af en app kaldet “Companion”. Det er dog muligt at den skifter navn.

Apple forsøger at lægge så meget af processor og regnekraften over på iPhonen, som overhovedet mulig og dette er helt bevidst. Det drejer sig ganske enkelt om batteritid. Jo mindre regnekragt Apple Watch selv skal udføre, jo længere batteritid har uret.

Den nye Companion app er dog rigtig interessant, da den afslører en masse funktionalitet i Apple Watch som vi ikke har hørt om. En udvikler har frigivet over 20 skærmbilleder af opsætningsmenuen og jeg gengiver i denne artikel et udvalg af disse.

Hjemskærmen
Brugeren har mulighed for at organisere opstillingen af apps ved hjælp af en virtual gengivelse af Apple Watch´s hjemskærm.

apple-watch-hjemskærm

Ur
Opsætning af urets såkaldte “clock face”. Her kan du indstille hvilke oplysninger der skal fremgå sammen med klokken. Dette kan f.eks. være aktier, monogram (mulighed for at skrive 1-4 tegn for personliggørelse), farver og rødt ikon der indikere om der er kommet nye notifikationer mm.

Beskeder
Bestem om Apple Watch må afgive lyd ved nye beskeder. Opsætning af besvarelser på f.eks. SMS beskeder (diktat eller lydsvar) og opsætning af standardsvar du kan vælge i mellem.

Kort
Mulighed for at slå Taptic Engine (vibrator) til eller fra når man benytter sig af rutevejledning. Dette er en super fed feature der gør at du bliver “prikket” på armen når du skal dreje enten til højre eller venstre. Derved kan du faktisk gå til et nyt sted uden at kigge på kortet!

TIlgængelighed
Der er også en lang række indstillingsmuligheder for folk der har brug for øget tilgængelighed eller som har et handicap. Dette omfatter blandt andet mulighed for at zoome ind på skærmen ved at dobbelttappe med to fingre, tilgå tilgængeligheds indstillinger ved at trykke tre gange på den digitale krone, VoiceOver funktion til oplæsning mm.

apple-watch-tilgængelighed

Kodeord
Ligesom du kender det fra din iPhone, kan du også opsætte en fire cifret kode på Apple Watch. Du kan også opsætte Apple Watch til automatisk at låse op når du låser din iPhone op. Dette virker dog kun hvis du har Apple Watch på fysik.

Om Apple Watch
Du kan også tilgå en sektion hvor der kort står hvor meget plads der er tilbage på Apple Watch (ja der kan godt opbesvares sange, billeder og den slags på Apple Watch).

For mere detaljeret gennemgang henviser jeg til artiklen hos 9to5mac (engelsk).

Skriv kommentar

1 kommentar

  1. Jørn

    Skærmlås (den blå hængelås med selvvalgt 4 cifret kode)på uret (Apple watch version 2) deaktiverer flere elementer, som er aktiveret uden skærmlåsen er aktiveret. Er det på nogen måde muligt at aktivere denne, uden samtidig deaktivering af diverse notifikationer?

    Måske en ubetydelig detalje for de fleste men jeg bruger skærmlåsen på uret som sikkerhed for, ikke utilsigtet at aktivere noget, når jeg har det på armen.